به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، نادعلی حاجیلری ظهر پنجشنبه در نشست مشترک نمایندگان مردم گرگان و آققلا با مدیران عامل صنعت آب و برق استان افزود: در سال آبی گذشته نیز کاهش 36 درصدی بارندگی موجب وارد شدن خسارات شدیدی به بخش کشاورزی شده است.
وی اظهار داشت: از یک میلیارد و 250 میلیون مترمکعب منابع موجود آب زیرزمینی استان یک میلیارد و 170 میلیون مترمکعب آن در حال استحصال است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت منابع آب زیرزمینی استان امکان توسعه اراضی کشاورزی در گلستان وجود ندارد و باید با برنامهریزی دقیق منابع موجود برای مصارف آشامیدنی و صنعت حفظ شود.
به گفته حاجیلری طرح عظیم انتقال آب مازاد مازندران به گلستان از مهمترین برنامه های در دست اجراست و با اجرایی شدن این طرح بخشی از کمبود آب استان رفع میشود.
مدیرعامل آب منطقه ای گلستان بیان داشت: طرح آبرسانی به شهرهای بندرترکمن، نوکنده و بندرگز و احداث آب بندانها و مجتمعهای روستایی که در قالب طرحهای زودبازده تامین آب اجرا میشود از دیگر فعالیت های انجام شده است.
وی یادآورشد: همچنین احداث سد و شبکه نرماب چهل چای در توسعه استان نقش بسزایی دارد و اجرایی شدن آن مستلزم تقویت اعتبارات ملی است.
نمایندگان مردم گرگان و آق قلا در مجلس نیز در این نشست، خواستار تسریع در اجرای مطالعات لازم در بخش احداث سدها و آب بندان ها برای رفع کمبود آب در استان شدند.
طبق آمار، استان گلستان سالانه به پنج میلیارد مترمکعب پتانسیل آبی نیاز دارد.
نظر شما